درباره نشریه

به نام خداوند جان و خرد

پیامبر گرامی اسلام(ص) :

"قیّدوالعلم بالکتابه" : دانش را با نگارش نگاه دارید.

اندیشة تـو گـرچه بـود درّ خوشاب                  تـابـان نـشود تـا کـه نیاید بـه کـتاب

گـرطبـع نشد بـه دست مـردم نفتاد                   چون برق جهنده است و چون نقش برآب

نشریه «کاوش نامه» در سال 1379 با هدف ارائه دستاوردهای تحقیقاتی و پژوهشی بدیع در حوزه علوم انسانی فعّالیت خود را آغاز نمود. سپس در سال 1384 بنا بر سیاست گذاری کمیسیون نشریات به زبان فارسی اختصاص یافت و به عنوان نشریه ای تخصّصی با نام «کاوش نامه زبان و ادبیّات فارسی» به منظور غنای ادب فارسی و با هدف گسترش یافته های پژوهشی در زمینه های گوناگون زبان و ادبیّات فارسی تاکنون به کار خود ادامه داده است. تا سال 1397 این نشریه به صورت دو فصلنامه و پس از آن به صورت فصلنامه از سوی دانشگاه یزد منتشر شده است. این فصلنامه تلاش می کند به تبیین، نقد و تحلیل عالمانه در آثار ادبی بپردازد. مقاله های این نشریه بیشتر در محور عناوین و موضوعات زیر ارائه می شود:

• آثار ادبی در حوزه شعر و نثر
  • ادبیّات فارسی در کشورهای مختلف دنیا با رویکرد تحلیلی انتقادی
  • ارتباط ادبیّات با سایر دانش ها( مطالعات بین رشته ای)
  •  ارتباط ادبیّات با هنرهای زیبا
  • تاریخ ادبیّات
  • تحلیل و تتفسیر متون
  • تصوف و عرفان
  • سبک شناسی
  • مبانی نظریات ادبی
  • نظریه پردازی در حوزه ادبیّات فارسی
  • ادبیّات معاصر
  • ادبیّات نمایشی
  • ادبیّات داستانی
  • تبیین و نقد و تحلیل عالمانه در آثار ادبی

میانگین پذیرش مقالات در این نشریه 15% است و نشریه در پایگاه های زیر نمایه می شود:

نشریه هزینه ای را برای داوری و چاپ مقاله پس از پذیرش دریافت می کند و در مواقع بروز مشکل خاص، نشریه تابع دستورالعمل COPE است. فرآیند داوری مقالات کاملاً محرمانه خواهد بود و نویسندگان و داوران محترم در فرآیند ارزیابی ناشناس باقی می‌مانند. نشریه کلیه مقالات مرتبط با زبان و ادبیّات فارسی را بررسی می‌کند و درصورت تأیید اوّلیه به وسیله یک ناظر، برای داوری دست‌کم به سه داور ارجاع می‌دهد. رسم‌الخط نشریه تابع دستور خط فرهنگستان زبان و ادب فارسی است و شیوه‌نامه‌ ارجاعات مطابق ‌APA  است. نشریه از نرم افزار مشابهت یاب سمیم نور استفاده می کند.